Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 17, 2011

Paperbags hunting..@ Pengkalan Kubor

Mula2 dulu aku, mama, adik & aunties kata tak mau guna paperbag utk doorgift. Sbb mau kasik doorgift yg berguna sebijik je..xmau byk2 campur ngan uncang gula2 la..dodol la..kuih la..last2 buang n habis mcm tu je.. membazirkan? Tp bila tgk botol doorgift aku, my dad suruh beli paperbag, nampak togel katanye.. Dia kesian kt tetamu lelaki nt susah nk bwk botol doorgift tu sbb they all x pakai handbag! Hahahahaha... Aku ikut je.. sbb bkn aku yg klua duit muehehehe..

So, we all decided utk ke Pengkalan Kubor kt Tumpat nun... Mmg mostly para pengantin kt Kelantan ni akan tuju ke Pengkalan Kubor dan Rantau Panjang utk cari kelengkapan kawin.. Macam2 ada kt sana..doorgifts, paperbags, bunga telur n others yg murah2 lah sbb sana kawasan bebas cukai...(tp akan kena cukai bila nk klua gate hahahahaha!!) Tp sekarang kt bandar KB pun dh byk jual..kdg2 yg lebih murah pun ada.. Tp aku saje je nk g sane..nk merasai suasana shopping brg kawin kt Pengkalan Kubor..(blh gitu??)

Mula2 aku masuk kedai PKT..mmg byk paperbag kt situ..paling byk yg corak 'vintage' yg tgh fofuler skrg nih.. Mcm2 bentuk ade,start dari yg plastik keras,plastik nipis, kertas, kain semua ada corak 'vintage' tuh.. Tissue pun ada.. Tp aku xmau yg tu! Huhuhu..ye memang!! Aku memang mengada-ngada dan cerewet..lalalalala..

Lps tu mama aku ajak gi kedai lain, kt 2nd block opposite PKT tu... Kat situ x byk sgt pilihan if nk banding ngan PKT..tp kan..mata aku tertumpu pada satu design paperbag yg sgt lawa pada aku..elegant & cute.. I xmau yg bunga2 ekk..I mau yg plain n warna pastel...Yup! Paperbag tuh mcm PVC nipis yg kaler plain pastel..dan ade riben polka dot yg sgt comel...murah & tak nampak kampung...mama n my dad pun suka..hehehe.. So, we all beli le 520pcs...harga RM5.90 satu pack (10pcs) tp if beli lebih dari 100 pcs akan dapat harga RM4.90/pack. Ok la tuh kan? RM 0.49 je utk 1 pcs...

Tunjuk sket je la nt basi..kaler lembut je kt luar..aku edit jd gini..hehehehe..
Ok..bila dh sampai matlamat aku pun ronda2 la sket..dan ini notis penting ye kawan2.. Kalau anda gi Pengkalan Kubor..korang beli la aiskrim santan yg sangat yummy! Memang favourite aku sejak kecik.. Tp skrg ni susah dh nk jumpa..kt Pengkalan Kubor je still ada..Selalunya diaorg jual aiskrim ni atas motor roda tiga tuh.. Sedap..instead of ordinary dairy milk icecream..this icecream is made of coconut milk and it taste like heaven! Yup sgt heaven..satu gelas besar rm2 je..ada taruk pulut,roti and  top with groundnuts & cendol locong (korang kenal locong?) wahahaha..tp if korang nk beli cup kecik n takmau pulut n other thing pun blh je..:)
Coconut milk ice cream...:)

And thanks to both my parents yg sudi bersusah2 n berpanas utk cari paperbags tuh hehehe..
My dad yg gigih bawak aku ke Pengkalan Kubor..dan yg paling penting.. gigih utk bayar hahaha... Ops aku lupa snap gambar mama.. ; p

Oh ye..aku and Encik Busuk juga dh g wat sticker nama kt KBMall utk tampal kt doorgift... Mama aku suruh buat awal2 sbb nk siapkan doorgitft awal2..sbb nt we all tak sempat sbb nk pindah kt rumah baru dan still byk keje nk buat.. Sbb semuanya DIY kitaorg terpaksa siapkan apa yg patut terlebih dahulu..Kami wat yg simple je kt kedai gift sbb lebih cepat dan murah..Murah??? Aku rs mcm mahal jew huhuhu...


Dah siap..!!!
Sekian untuk hari ini.... daaaaaaa!!!!!!

2 comments:

  1. ooitt mana peta ke pengkalan kubur tuhhhh !!!!

    ReplyDelete
  2. yg ni tak pyh peta...huhu. Nt ai tanya encik busuk nk g ke mundok plak..

    ReplyDelete